Lov na znanje

U nedjelju, 27. ožujka 2022. godine, održana je završna konferencija projekta Lov na znanje.

Na zanimljivoj lokaciji lovačke kućice u Kuklju pokraj Benkovca, ostvarene projektne pokazatelje predstavila je voditeljica projekta Ivana Mamić.

Okupljenima su se obratili i Neven Jurjević, predsjednik LU Benkovac, ujedno i nositelja projekta te Ivica Pintur, ravnatelj AGRRA – e, partnera na projektu.

Zainteresirani sudionici završne konferencije okušali su se i u gađanju glinenih golubova.

Kroz projekt su se provodile edukacije u svrhu stvaranja nove profesionalne figure – lovnog animatora. Projekt se odvijao na području Grada Benkovca, a na različitim aktivnostima i radionicama u sklopu projekta sudjelovalo je ukupno 104 osobe. Za sve zainteresirane edukacije iz provedenih 5 modula i dalje su dostupne na web stranici https://lovnaznanje.com/

Kako bi stvorili novu profesionalnu figuru kroz projekt, pripremljeni su materijali i moduli:

  • Zakonodavni okvir
  • Bio svijet flora i fauna
  • Etno, eno i gastro ponuda
  • Marketing
  • Umrežavanje

Sudionici projekta sudjelovali su i na tečajevima za osnaživanje osobnih kompetencija:

Osim radionica, a u svrhu jačanja međusektorske suradnje na području grada Benkovca u sklopu projektnih aktivnosti održane su i 2 panel rasprave te tri tematska okrugla stola.

Projektni tim činili su voditeljica projekta Ivana Mamić, koordinator za međusektorsku suradnju Karlo Martin Kalcina i Senad Salihović, predavač na modulima Bio svijet flora i fauna i Umrežavanje.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta bio je  povećati zapošljivost i mogućnosti za zapošljavanje osoba na području grada Benkovca razvojem specifičnih, stručnih znanja i socijalno-interpersonalnih vještina razvojem i provedbom po mjeri izrađenih programa.

Nositelj projekta je Lovačka udruga Benkovac, a partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA.

Ukupna vrijednost projekta je 1.155.802,00 kn (bespovratna EU sredstva 100%). Projekt traje od 3. travnja 2020. – 3. travnja 2022.